julieallal.com

דיני תעבורה

ביטול נקודות תעבורה- זכרו לא לשלם את הדו"ח בטרם התייעצתם עם עו"ד המתמחה בתחום

למרביתן המכריע של עבירות התנועה יש ניקוד הקבוע בצידן. הניקוד יכול לנוע בין 2 נקודות לעבירה קלה כמו הסעת נוסע ללא חגור, עד לניקוד של 10 נקודות לעבירות חמורות כמו נהיגה במהירות מאד גבוהה או נהיגה באור אדום.

הסנקציה הקבועה בחוק בגין צבירת נקודות תעבורה מתחילה מ-12 נקודות ומעלה, דהיינו דו"ח בודד, גם אם קבוע בצידו את הניקוד המקסימלי בחוק, לא יגרור אף פעם הטלת סנקציה כזו או אחרת.

הסנקציה הקבועה בחוק בגין צבירת נקודות הינה כדלקמן:

  • 12 נקודות קורס בסיסי בנהיגה נכונה.
  • 24 נקודות קורס מתקדם בנהיגה נכונה.
  • 36 נקודות 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה.
  • 72 נקודות 9 חודשי פסילת רישיון נהיגה, טסט ותיאוריה מחדש , ובדיקת כשרות נהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

תקופת הצבירה של הנקודות נעה בין שנתיים לארבע שנים.

במידה וצברתם עד 20 נקודות במשך שנתיים, הניקוד ימחק כעבור שנתיים.במידה וצברתם 22 נקודות או יותר , תקופת הצבירה תוארך לארבע שנים.

נהגים רבים המקבלים דו"ח תנועה נוטים לשלם את הדו"ח גם כאשר הם סבורים שלא ביצעו את העבירה המיוחסת להם וגם כאשר הם יודעים שעם תשלום הדו"ח הם עלולים להגיע לצבירה מסוכנת של נקודות, גם משום שהם נרתעים מעצם הצורך להתייצב בבית המשפט ולמסור את עדותם וגרסתם למקרה, וגם משום שהם חשים שאין להם סיכוי לצאת זכאים במשפט, משום שבית המשפט תמיד יעדיף את עדות השוטר על פני עדותם שלהם.

בהתייחס לכך נציין ראשית כי אכן בתי המשפט נוטים בד"כ להעדיף את עדות השוטר על פני עדות האזרח משום שההנחה היא שהשוטר הינו גורם אובייקטיבי ואין לו לכאורה אינטרס כזה או אחר ברישום הדו"ח, ואולם עדיין בתי המשפט זיכו לא אחת נהגים מביצוע העבירה שיוחסה להם אם בשל העובדה שעדותם נשמעה להם אמינה ומשכנעת, ואם בשל כשל כזה או אחר שהתגלה בעדות השוטר.

 

 

שנית , חשוב לציין ולהדגיש כי האופציה של ניהול מלא של המשפט ע"מ לצאת זכאי בדין איננה האופציה היחידה העומדת בפני האזרח-הנהג.

לחלק גדול מהנהגים לא עצם ההרשעה בעבירה או הקנס שהוטל בגינה הוא החשוב, אלא הניקוד הקבוע בצד העבירה.

הבשורה שלנו לנהגים אלו הינה כי אפשר בהחלט להביא לביטול הנקודות שנרשמו להם, גם ללא צורך בהתייצבות שלהם בבית המשפט, וללא צורך בניהול המשפט וגביית עדותם.

נציין כי במרביתם המכריע של המקרים בהם טיפל משרדנו, הצלחנו להביא לביטול הנקודות שיוחסו ללקוחות שלנו אם בשל כשלים שנמצאו על ידנו בדו"ח שערך השוטר ואם בשל נימוקים משפטיים אחרים.+

תאונות דרכים

העונש הצפוי לנהג המואשם בגרימת תאונת דרכים עם נפגעי גוף נגזר בראש ובראשונה מאופי התאונה ומסעיפי האישום בהם הוא מואשם ע"י המשטרה.

בתאונות דרכים שנגרמות עקב אי ציות לתמרור או עקב אי ציות לרמזור ישנה חובה עפ"י חוק לפסול את רשיון הנהיגה של הנהג האחראי לתאונה לשלושה חודשים לפחות.

ענישה מנדטורית של 3 חודשי פסילת רשיון בפועל לפחות קיימת גם במקרים שבהם כתוצאה מהתאונה נחבל מי מהמעורבים חבלה של ממש (חבלה מסוג שבר, למשל).

בתאונות דרכים בהם רכב פוגע בהולך רגל החוצה את הכביש במעבר חציה, לא קבע המחוקק סעיף אישום ספציפי המחייב לפסול את רשיונו של הנהג, ואולם המשטרה מאשימה בד"כ נהגים המעורבים בתאונות מעין אלו בסעיף האישום הכללי של נהיגה בקלות ראש לפי סעיף 62 (2) לפקודת התעבורה, המחייב אף הוא את פסילת רשיונו של הנהג הנאשם לשלושה חודשים לפחות.

1) נהג שטוען כי איננו אשם כלל בתאונה פתוחה בפניו, כמובן, האפשרות לנהל את המשפט ולהוכיח את חפותו. הוא צריך רק לקחת בחשבון כי במידה ובסופו של דבר הוא יורשע ע"י בית המשפט, העונש שהוא יהיה צפוי לו יהיה חמור יותר מזה שהיה מקבל לו היה מודה באישום מלכתחילה.

2) למרות שיש חובה עפ"י חוק לפסול את רשיונו של הנהג לשלושה חודשים, בתאונות מהסוג שפורט לעיל, עדיין יש לביהמ"ש שיקול דעת להטיל על הנאשם פסילה קצרה משלושה חודשים או לא להטיל עליו פסילה כלל בנסיבות מיוחדות ומנימוקים שיפרש בפסק הדין.

3) גם נהג שסבור כי על פניו איננו אשם בתאונה, אל לו לגשת למשפט לבד ורצוי כי יפנה לעורך דין תעבורה ע"מ שיעריך את סיכוייו לצאת זכאי, ובמקביל יבחן את האפשרויות העומדות בפניו להגיע לעיסקת טיעון טובה עם התביעה.

יש לציין כי במקרים רבים מצליח הסניגור לשכנע את התביעה, אם בגלל בעיות שמתגלות בחומר הראיות, ואם בגלל ויתקו ועברו של הנאשם לסגור את התיק מחוסר ענין לציבור או לחילופין לשנות את סעיפי האישום ולהסתפק בעונש של קנס ופסילה על תנאי בלבד.

בתאונה שכתוצאה ממנה נהרג אדם יכול הנהג להיות מואשם בעבירה של "גרם מוות ברשלנות" או בעבירה הקשה יותר של "הריגה".

בעבירה של "גרם מוות ברשלנות" לפי סעיף 64 לפקודת התעבורה ביחד עם סעיף 304 לחוק העונשין, העונש המירבי  לו צפוי הנהג הוא שלוש שנות מאסר.

כמו כן, בעבירה זו ישנה חובה עפ"י חוק לפסול את רשיונו של הנהג לתקופה של שלוש שנים לפחות וכן להטיל עליו מאסר לתקופה של שישה חודשים לפחות, ואולם בית המשפט רשאי להטיל פסילה או מאסר קצרים מהמינימום אם ראה שהנסיבות מצדיקות זאת.

יש לציין כי מאסר בפועל שמוטל ע"י ביהמ"ש עד לתקופה של שישה חודשים רשאי הוא לקבוע כי הוא יבוצע בדרך של עבודות שירות.

כל רכב נדרש לעבור מבחן רישוי שנתי, כדי לוודא שהוא תקין לחלוטין ולא מסכן את מי שנוהג בו ולא נהגים אחרים בסביבה. בהתאם נהיגה ללא טסט הינה עבירה חמורה, שהעונש עליה יכול להיות גם שלילת רישיון הנהיגה לפרק זמן משמעותי ובמקרים חמורים – אפילו מאסר בפועל! מצד שני, יש גם נסיבות המובילות להקלה בעונש, ולכן כדאי להיעזר בעו"ד עם ניסיון בתחום. עו"ד ג'ולי אלל מסייעת לנהגים שנתפסו נוהגים ברכב ללא טסט בתוקף, באחריות וביושרה מלאה.

השיקולים לקביעת העונש על נהיגה ללא טסט

* משך הזמן שחלף מאז שפקע תוקף הטסט הקודם אם חלפה פחות מחצי שנה ממועד פקיעת תוקפו של רישיון הרכב, בדרך כלל העונש יהיה "רק" דוח. יחד עם זאת גם הדוח עצמו כרוך ב-6 נקודות תעבורה וקנס של 250 או 1,000 ש"ח (אם עברו יותר מ- 6 חודשים מאז שפקע הטסט, הנהג יידרש לשלם את הסכום הגבוה).

* ההיסטוריה של הנהג כשנהג ברכב ללא טסט מועמד לדין, בית דין לתעבורה לוקח בחשבון גם את ההיסטוריה שלו. נהגים שביצעו עבירות תנועה רבות עלולים להיענש בחומרה.

* גיל הנהג נהגים צעירים וגם נהגים חדשים עלולים לספוג עונש קשה יותר, לשם ההרתעה.

* שנת ייצור הרכב מטרת הטסט היא כאמור לוודא כשירות של הרכב. ככל שהרכב ישן יותר, כך הסכנה שבהיעדר טסט רבה יותר, ולכן בית הדין עלול להחמיר עם הנהג.

באילו מקרים אפשר לסייע לנהג שנתפס ברכב ללא טסט בתוקף?

נהיגה ללא טסט עלולה כאמור להוביל לשלילת הרישיון לפרק זמן לא מבוטל, וגם למאסר בפועל. יש גם מקרים שבהם "רק" דוח וצבירת נקודות עלולים להוביל לפסילת הרישיון, זאת אם לנהג כבר יש 30 נקודות

סעיף 54א' לתקנות התעבורה קובע כי "לא ינהג אדם ברכב בדרך במהירות העולה על הקבוע בטבלה", ובהמשך מפרט מהי המהירות המותרת בכל מקום בהתאם לסוג הכביש ולתמרורים שונים המוצבים בו. בעידן שבו לכל מכונית כוח רב, וגם התשתית ברוב המקומות מאפשרת פיתוח מהירות גבוהה, ישנם לא מעט נהגים שלא מקיימים את הוראת הסעיף. המשטרה משקיעה מאמצים רבים באכיפתו, בין השאר מפני שהוא יחסית קל לאכיפה, ולכן נוצר הצורך בשירותי עורך דין מהירות מופרזת. עו"ד ג'ולי אלל מסייעת למי שחשודים או עומדים לדין בביצוע עבירה ומביאה לידי ביטוי בקיאות מקצועית בכל מקרה ומקרה.

איך עורך דין מהירות מופרזת מסייע לכם להימנע מעונש כבד?

* ערעור אמינות הדוח עבירת מהירות מופרזת נאכפת באופן טבעי באמצעות מכשור ייעודי. המכשירים משוכללים ונתפשים כאמינים, אבל בעזרת עו"ד עם ניסיון ניתן להטיל ספק במהימנות התוצאות במקרים ספציפיים. כך למשל הפעלת מכשיר "דבורה" בסביבה שלא מתאימה לכך כגון בקרבת קו מתח חשמלי עשויה להוביל לזיכוי של מי שנאשם כי נהג במהירות מופרזת.

* ייעוץ לקראת שימוע נהג שבעקבות חשד בביצוע עבירת מהירות מופרזת מקבל זימון לשימוע במשטרה עלול לאבד את הרישיון ל-30 ימים. ייעוץ מקצועי של עו"ד עם מומחיות בתחום ספציפי זה מסייע לאדם להגיע מוכן לשימוע, ממקסם את סיכויי שמירת הרישיון ומונע הסתבכויות מיותרות עקב חוסר ידע (כל דבר שנאמר בשימוע עלול לשמש כנגדכם גם במשפט).

* הצגת נסיבות אישיות דרך פעולה אפשרית נוספת של עורכי דין בתחום התעבורה היא הצגת נסיבות אישיות שיניעו את שופט או שופטת התעבורה להסתפק בעונש קל גם כשהמהירות הייתה גבוהה מאוד.

אסטרטגיה נכונה ויישום מוקפד

רף הענישה האפשרי על עבירת המהירות המופרזת – 8 או 10 נקודות תעבורה, פסילת רישיון והעמדה לדין – מחייב פנייה לגורם מקצועי: עורך דין מהירות מופרזת. עו"ד ג'ולי אלל בוחנת את כל המידע הרלוונטי, הן לגבי הנסיבות הספציפיות של הדוח או של כתב האישום והן לגבי הנהג או הנהגת, ובוחרת את האסטרטגיה הנכונה ביותר. השלב הבא הוא יישום מוקפד של תוכנית הפעולה, לטובת מקסימום תועלת לכל לקוח ולקוחה.

רישיון הנהיגה מבטיח לכל מי שנמצא על הכביש כי גם לנהגים האחרים יש את המיומנויות הנדרשות לצורך נהיגה בבטחה. בהתאם נהיגה ללא רישיון נהיגה נחשבת לעבירה חמורה, וגם במקרים שבהם מדובר בעבירה טכנית – כלומר האדם זכאי לרישיון נהיגה אבל לא חידש אותו – העונש עשוי להיות משמעותי. עו"ד מאיה שפירא אלקריף מסייעת לנהגים שנתפסו נוהגים ללא רישיון במסגרת הדרכים השונות הקבועות בחוק.

העונשים המוטלים על נהיגה ללא רישיון נהיגה

* רישיון לא בתוקף פחות מחצי שנה – אם לנהג היה רישיון בתוקף עד לפני 6 חודשים או פחות מכך, העונש יהיה 8 נקודות תעבורה ובנוסף קנס בגובה 250 ש"ח.

* רישיון לא בתוקף 6-24 חודשים – אם פרק הזמן מאז שהרישיון לא תקף ארוך יותר, עד 24 חודשים, הקנס יהיה גבוה יותר – 750 ש"ח. מבחינת הנקודות העונש דומה – 8 נקודות.

* רישיון לא בתוקף יותר משנתיים – במקרה כזה הנהג יזומן לדין. בית דין לתעבורה מוסמך לגזור מספר עונשים ובהם פסילת הרישיון לתקופה ממושכת.

* נהג חדש – במקרה של נהג חדש הזימון לדין מתבצע גם אם חלפו 6 חודשים או יותר ממועד פקיעת הרישיון.

* אדם שמעולם לא היה לו רישיון נהיגה – איסור על קבלת רישיון לפרק זמן משמעותי ואפילו לצמיתות. בנוסף מוסמך בית דין לתעבורה להטיל עונש של מאסר בפועל לתקופה של עד שנתיים!

* נהיגה כשרישיון הנהיגה נפסל – אם המקרה הקודם נחשב לחמור מאוד, נהיגה בזמן פסילה נחשבת אפילו יותר חמורה, ובהתאם בתי הדין לתעבורה נוטים לעבר רף הענישה המקסימלי.

בדיקה קפדנית של חומר הראיות וגיבוש תוכנית פעולה

עו"ד ג'ולי אלל מטפלת במקרים של נהיגה ללא רישיון נהיגה באופן אחראי, על בסיס בחינה מדוקדקת של חומר הראיות. לאחר שעברה על כל החומרים הרלוונטיים, מגבשת עו"ד ג'ולי אלל, שכבר צברה ניסיון רחב היקף בנושא ספציפי זה, תוכנית פעולה במטרה למזער את העונש למינימום ההכרחי. ייצוג מקצועי עשוי להיות ההבדל בין למשל מאסר בפועל למאסר על-תנאי, ובין אובדן הרישיון לפרק זמן לא מבוטל לבין עונשים קלים יותר.